Ja, det ekar lite härinne. Hör ni det? ... ... ... ekoooo
 
Det sker faktiskt en hel del i mitt liv även fast det inte kommer ner på print här. Om ni nu inte trodde det. Träning, äta, sova, umgås med familjen, jobba heltid, planera födelsedagar, jul och nyår, träna lite till, äta lite till.. Ja, livet rullar på rätt bra faktiskt.
 
Vad r det nya? Jo, min nya kärlek här i livet heter crossfit! Ja, Emma, jag tror jag är fast. En träningsform som är fruktansvärt varierande. Det är gymnastiska övningar där man lyfter sin egna kroppsvikt. Det är cardio med olika sorters övningar och hopprep, rodd och löpning. Det är övningar där vi använder oss av vikter såsom kettlebells eller skivstång med vikter. Den ena dagen är inte den andre lik.
 
Tyvärr gick jag kanske ut lite hårt i starten och tränade på som aldrig förr. En dag kände jag en punkt i axeln som gjorde sisådär lite ont.. Men jag lyssnade inte utan tränade, det var ju så himla skoj.. Till och börja medgjorde det bara ont lite grann.. sen började det göra ont hela tiden men bara lite och sen smällde det till och axeln värkte som från h-etet. Då insåg jag ju att jag var tvungen att vila och knapra piller. En vecka senare gjorde det inte alls ont men jag vilade ändå. Testade att springa och cykla, det gick bra. Testade att göra lite rörlighetövningar, då fick jag ont... Vilade lite till.. Testade att svinga en kettlebell, fick ont. Vilade ytterligare lite till... Nu har jag kommit såpass långt att jag kan träna ett pass med få axelövningar i men om det är för många och för tungt så får jag avstå. Måste tänka klokt nu.
 
Lars Thool som är bossen i boxen har frågat Anders var jag varit och sagt att jag är saknad. Han har sån koll att han reagerar när han inte har sett en på ett tag. Han har gett mig några övningar att träna med axeln för att bli starkare och för att stabilisera den i rätt läge. Den hjälpen vet jag inte om jag hade fått på ett gym.
 
Och ni som är nyfikna på crossfit kom bara!! Det är prova på pass på lördagar kl12-13. Hojta till om ni vill gå dit med mig. Och man behöver inte vara vältränad för att träna. Allt anpassas till er nivå. Gå in på hemsidan och läs vettja www.crossfitskovde.se