Nya skor som ska få mig att flyga fram!!

Varit ute och sprungit en runda här på morgonen. Det blev 7,4km i ett lagom tempo. Tyvärr gjorde det ont i hälsenorna och mot slutet fick jag känningar i knät. Får nog bli lite lugnare med löpningen nu, inte så långa pass utan korta sträckor och intervallträning. Mina ben ska få läka nu. Sen får det nog bli gymmet, promenader och kanske någon cykling. Sen till våren blir det inte Göteborgsvarvet utan det får bli cykling varvat med löpning och min satsning kommer vara att bli snabbare och sen springa Stockholm Halvmarathon och ev Lidingö.
 
Jag skulle så gärna vilja åka iväg på någon löparhelg med utbildade personer för att lära mig mer om löparteknik och mera matnyttigt! har blivit lite biten av löpning känner jag!
 
Ja, hur gick det nu egentligen?
 
Jag åkte upp till Stockholm på lördagmorgon och mötte upp Elin (som redan var uppe) som också skulle springa. Hon bodde på ett hotell som låg precis bredvid centralstationen. Där tjötade vi lite i väntan på den tredje tjejen som oxå skulle springa. Vi åt en lunch på stan ca3h innan loppet och tog oss en kopp kaffe. Sen bytte vi om och ordnade med håret och diverse smågrejer innan vi började gå bort mot kungsträdgården där starten gick. Vädret bjöd på blå himmel och knappt någon vind, riktigt fint.
 
Först när vi stod bland alla andra löpare kändes det verkligt att vi ska springa, dittills hade det känts overkligt. Jag startade 16:20 och de andra 16:35. Det var tjockt med folk i min grupp men det lättade direkt efter start. Vid mitt första löparsteg fick jag ont i benhinnan!!! Har aldrig haft ont i benhinnorna men nu kom det.. Det höll i sig ca5km. När det väl gick över så fick jag ont i utsida fot, som höll i sig 5km och därefter var jag smärtfri i ca5km... Men någonstans mellan 16-17km började jag få ont i utsida vänster knä... I början gick det bra sen började det göra mer och mer ont och det kändes konstigt. jag tappade kraft i låret och knät vek sig stundtals för mig och det smärtade vid varje löpsteg... De sista 4-3km fick jag varva gång med löpning och jag tvingade mig själv att fortsätta ända in i mål. Jag visste ju att när jag väl kommit i mål och när jag väl stannat så skulle smärtan troligitvis släppa. Men aj vad ont det gjorde den sista biten men väl i mål var jag lyrisk!!
 
Jag har aldrig sprungit så långt som 21,1km och med den träningen jag har bakom mig är jag glad ändå att jag tog mig i mål. Jag är ingen långlöpare och längre än såhär kommer jag aldrig springa, har jag nu insett. Men denna längden är lagom. Tyvärr har jag inte tränat knappt något på asfalt vilken mitt onda knä troligtvis berodde på. Nu efteråt är jag lite stel men annars mår jag gott. Jga trodde mina hälsenor skulle protestera mera men det har de inte gjort alls och det är jag glad över.
 
Det var en jättefin bansträckning och vi sprang nästan hela tiden längs med vattnet. Det var små, korta backar annars ganska så flakt. Tydligen låg det spyor lite här och var men de missade jag. Sen såg jag människor som bröt loppet och någon som omhändertogs av sjukvårdspersonal så jag är glad att jag klarade mig undan det. Jag är defintivt sugen på att springa nästa år igen. Och då ska jag slå min tid som jag fick iår. Och jag ska träna mer på asfalt och springa fler långpass.
 
På kvällen hade vi tänkt att vi skulle ut och äta på restaurang och unna oss vin/öl och ha en mysig kväll. Men vi var stela och trötta och klockan var närmare 21 så vi tog med oss mat från McDonalds och åt upp den i sängen :-) Mysigt!!
 
På morgonen kändes kroppen förvånansvärt fräsh och jag känner mig fortfarande sugen på mer löpning. Ska bara vila någon vecka nu! Vila från löpningen men fotbollsträning och fotbollsmatch blir det och kanske box på gymmet och ett gympass.. hihi! Träna måste man ju!

Det gick bra! Jag tog mig runt!!

Idag gäller det: Stockholm halvmarathon! Mitt mål är att ta mig i mål! Har aldrig sprungit såhär långt så jag vet inte vad tiden kommer bli och har inga ambitioner att springa under en viss tid! Jag vill att min kropp ska kännas pigg och att jag ska orka springa alla 21kilometrarna! Ikväll kommer jag antagligen vara helt slut! Börjar bli lite nervös. Min plan är att börja springa i ett långsamt tempo och sen försöka hitta ett tempo som känns oki. Försöka hitta någon hare som jag kan hänga på!

Det närmar sig.. Imorgonkväll kommer jag nog vara rejält nervös.
Kram på er

Det blev verkligen en seg förkylning riktigt har velat ge sig. Träningen har blivit lidande och jag bara hoppas att jag dessförinnan har tränat tillräckligt så jag kan leva på det för på lördagen den 15:e september gäller det, då ska jag springa Stockholm halvmarathon. Det är piirigt och nervöst, samtidigt som jag inte känner någon press på mig. Blir det för jobbigt eller om jag får ont för att det är asfalt och jag har inte sprungit så mycket på asfalt, då är det ju bara att gå. Och det är bara mig det beror på. När man spelar fotbollsmatch är vi ju många det beror på men här är det bara mig.
 
Om ni vill följa mig och se vilka tider jag får så gör ni såhär: Skicka ett sms till numret 72700: SHM mellanslag startnummer. Dvs skriv: SMH 14441. Sms-tjänsten kostar 30kr. Jag startar 16:20.
 
Jag ska åka upp på lördagmorgon och möta upp Elin som jag ska springa ihop med. Sen får vi väl försöka äta någon lunch  och mellanmål innan loppet. På kvällen kommer vi nog vara trötta och hungriga och sedan åker vi hem söndagmorgon.
 
Är det någon mer som ska springa så hojta till!! I vilket fall som helst så har det varit roligt att löpträna iår inför detta loppet. Och jag hoppas jag kan fortsätta träna året ut och utan skador.

Näh, nu är jag trött på förkylningen.. Trodde den var bättre sen blev jag sämre igår men imorgon då SKA det kännas bättre!! Om ca 1vecka har jag förhoppningsvis sprungit Stockholm halvmarathon!!!

Igår blev det ett boxpass på gymmet som riktigt fick alla muskler trötta.. Kom hem helt genomsvettig och med en skön känsla i kroppen. Idag känns det definitivt i kroppen..
Idag fick Alicia följa med på fotbollsträningen och det var hon överlycklig över! Jag trodde hon skulle tröttna fort och vilja gå hem men icke.. Hon ville vara med och leka med de stora tjejerna ;-)

Fasiken, nu får jag sluta deppa över att Tjejmilen inte blev av pga en förkylning!! Nästa år är det 30års jubileum och då bara SKA jag springa. Ska åka upp med familjen fredag-söndag och göra det till en familjehelg. Ska träna och se till att det blir en snabb mil, kanske personbästa!! Om det går pga trängseln!

Och om två veckor ska jag ju springa ett halvmarathon! Måste ladda inför det och bli frisk!! Och mitt mål är att bli snabbare. Vill slå min 5km tid och miltid! Och så ska jag springa Billingehusloppet! Japp, ladda, ladda, ladda!!

Jaha, då har man tränat hela våren och sommaren för att åka på en förkylning dagen innan Tjejmilen!!! Jag blir så j-la less på alla dessa dagisbassilusker!! Det har känts bra i kroppen så jag tror jag hade sprungit på en bra tid, för mig och det hade verkligen varit en rolig grej att göra.. Just nu känns det för jävligt att missa tävlingen men men det kommer fler tävlingar, nästa är ju redan om två veckor. Stockholm halvmarathon. Den kommer bli tuff tror jag, men skoj. Hoppas bara att vädret är bra, att jag är frisk och att hälsenorna mår bra!! Sen hoppas jag att jag kan
 
Trots allt är det roligt att träna och ha ett mål med träningen. Får bege mig upp på berget och springa milen i veckan som kommer när jag är frisk igen och låtsas att det är tävling och försöka springa i tävlingstempo!
 
Lycka till alla vänner som springer Tjejmilen idag: Therese, Sara, Amanda, Linda mfl.