Körde ett roligt och jobbigt träningspass i söndags. Först uppvärmning 30min på trainern. Sen ut och springa 1min, göra 20knäböj, springa 1min, 20utfallssteg, springa 1min och 20 grodhopp och upprepa allt detta fem gånger!! Grodhoppen tog musten ur mina ben. Jag orkade endast upprepa detta 4gånger men det räckte gott och väl! Slarva inte i tekniken nu bara!

Live training! Utmana din kropp!

Jag kan se i min träningsdagbok att Mars-månad är en betydligt bättre träningsmånad än februari som var en katastrofmånad. Jag har kunnat börja om från grunden med löpningen igen. Jag kan springa just nu 2minuter i sträck, vilket låter väl som en piss i havet men just nu är jag glad för det lilla. Jag testar intervaller såsom springa 2min, gå 1min, springa 1min och gå 1min och sen upprepar jag det upp till 5gånger om jag inte får ont i knät under tiden. Denna veckan har jag inte känt av knät alls och då har jag dessutom testat att springa i hög fart på löpbandet på gymmet!! Tjoho!
 
Dessvärre är jag sämre på att träna cykling, på trainer och spinning...
Denna övningen gjorde vi nästan faktiskt!
Idag på gymmet var det "Livingroom blast" och det innebar att de hade lite extra roliga pass och bjöd på lite gott (frukt och dricka) . Blanda annat startade de upp ett nytt pass som heter Hot Mojo som innebär Yoga i 38grader. Härligt! Jag har inte tränat yoga på jättelänge men nuså tänkte jag testa detta. Man skulle ha med sig egen yogamatta och en stor handduk och en liten. Om man inte har en egen yogamatta så kan man hyra eller köpa på gymmet. Jag har en rosa, sliten yogamatta så den fick följa med mig under armen. man samlades gemensamt utanför rummet för att gå allesammans in samtidigt, allt för att inte släppa ut värmen.
 
Värmen slog emot en när man gick in men instruktören berättade att idag var det endast 33grader, som en liten aptitretare på hur det senare (inte idag utan när passen verkligen börjar gå) kommer bli med 38grader och hög luftfuktighet.
 
Det blev en lättare yoga där instruktören pratade och förklarade hur man skulle stå i olika ställningar, hon gjorde det inte själv utan gick runt bland deltagarna och hjälpte till istället. Man körde som två olika pass. det ena där man stod upp och den andra när man satt ner eller stod på knäna.Jag kände inte att jag blev svettig men det kändes varmt och skönt för musklerna. Kommer nog kännas riktigt skönt när det blir ännu varmare och fuktigt. Därför behövdes inte handdukarna idag. Passet höll på i ca 60minuter.
 
Låter det roligt! Jag kommer gå flera gånger, det känns som välbehövligt för musklerna att sträckas ut och i den värmen blir det nog ännu skönare!
 
Våga!
 
 
Denna veckan har verkligen blivit bra med träning. Började denna lördagen med ett 90minuters spinningpass på gymmet. Härligt! Och att jag kände mig stark gjorde det hela roligare såklart. Hade lite träningsvärk i benen från styrketräningen på gymmet igår men den hindrade mig inte från att trycka till i cyklingen.
 
En annan sak som är extra härlig är såklart all sol som vi fått denna veckan och som har gjort att snön börjat smälta. Jag bara toklängtar efter att kunna springa i skogen igen. Har sakt men säkert börja springa kortare sträckor, dvs ca 1minut i taget denna veckan och det har känts ok i knät dvs jag har inte haft ont eller känt att den ömmat. ÄNtligen!!
 
hoppas ni har haft en lika bra vecka som mig, och helgen är inte slut än.
Det är underbart när man känner att man är frisk och att man kan träna och våga ta i igen. Tjoho!
 
Igår var jag ute och gick i ca 33min och var 4:e minut sprang jag en kortare stund runt 1min. Dvs att jag började med att jogga typ 1minut och sen var 4:e, 8:e, 12:e osv. Ni kan väl 4ans gånger tabbell. Och det gick bra och jag fick inte ont i knät. Det ömmade lite när jag skulle sova men inget mer än så och även idag känns det ok. Jippi!!
 
Och idag har jag tränat på trainer: uppvärmning, 4*4min intervaller och nedvarvning, plus några  rörlighetsövningar och höftövningar.
 
Tänk att man kan må så bra när man tränar. Endorfiner is the shit!

Vilken sol och vilken isbana det var ute!! Tog mig en promenad och sprang 1minut*2 mitt i promenaden och det gick bra! Nu ska jag starta långsamt och försiktigt med löpningen. Vill inte ha några bakslag och jag har ju ingen springtävling som jag måste/vill springa förrän broodetorps triathlon som är i augusti och det r ju långt dit. Väl där borde jag kunna springa, tycker jag!
Det började krångla med mitt knä när jag började ändra på min löpteknik och när jag tänkte på att försöka landa på framfoten mer än hälen. Så nu struntar jag i HUR jag springer jag bara springer.

Februari blev ingen bra träningsmånad.. Alls.. Överhuvudtaget... Det började med magsjuka sen blev det förkylning efter förkylning *suck* Inte alls roligt att det blev så men men vad ska man göra när halsen värker och näsan rinner?? Nu i Mars vill jag komma igång igen. Jag började första dagen med ett besök på gymmet. Blev ett lättare pass för att komma igång försiktigt. Imorgon tänkte jag försöka ge mig ut på promenad med små korta inslag av löpningen! Denna gången ska jag trappa upp extremt försiktigt i löpningen och hoppas att det ska fungera med mitt knä. Hoppas ni får en underbar helg!!