Oj, vad mina lårvärker av träningsvärk idag. Och det har jag gårdagens pass att tacka för. Jag fick inspiration av att läsa Emelies bloggs blogg och kopierade ett av hennes benpass.
 
Började med 1000m rodd och träning av DU som uppvärmning, därefter tog jag marklyft 5set med 10repetitioner och i vilan tränade jag t2b (=toes to bar) vilket är riktigt svårt. Sen tog jag upp en skivstång och körde backsquat 10rep och direkt efter 10boxjumps. Och det körde jag 5set utav också. Sedan efter lite vila tog jag frontsquat och direkt påt med boxjump. Nu började benen blir trötta. Körde 5set utav dem också och stupade i slutet för vila.. Men jag hade bokat upp mig på dagens crossfitpass som bestod utav löpträning så det vara bara att skaka loss mjölksyran och ta ett snabbt mellanmål innan vi skulle starta passet med lite lättjogg i någon km. Jisses vad tunga benen var. Vi började med sprinter där vi jobbade i par, när den ena sprang så gjorde den andre airsquats och så byttes man av när den löpande kom tillbaka och när båda gjort airsquats byttes det till mountainclimbers, och sist upphopp.
 
Vad hade jag gjort, hann jag tänkte. Första benpass och sen detta?! Vi körde på och när jag sprang kändes det som om jag sprang i slowmotion. Tillslut fick vi spurta en lite längre sträcka två gånger och småjogga bort till boxen där "släden" väntade och Lars. Vi fick skjuta på en tung släde en viss sträcka och vila medan de andra körde. Blev rätt tungt tillslut och sen gav jag upp. In i boxen och landa som men våttrasa på golvet.
 
Kände att jag behövde stretcha och foamrolla så det gjorde jag, tillsut kom de andra in också och lars visade två parstretchar för vader och rumpa. Skööönt!
 
Och hur känns det idag? Aj, aj!! Mina lår!! Men det var ett skojigt pass. Blir nog till att köra det igen snart.
bentränng, crossfit, intervaller, löpning, styrketräning, träningsvärk,
Dagens, eller nja gårdagens träning (dvs måndagens) bestod utav promenad till förskolan för att hämta min son Charlite. Det blev en svettig promenad dit då jag inte förstått att det blivit vår ute. Jag tog på mig min vinterjacka som vanligt men den är ju alldeles för varm nu.
 
Charlite blev glad att det var jag som kom och hämtade honom. Sen gick vi upp mot skolan och hämtade Alicia på fritis. Man skulle kunna tro att det gick smidigt och snabbt att hämta barnen men från det att jag gick hemifrån och åter kom hem tog det en timme... Jag har jobbat natt och därför går jag hemifrån efter att ha ätit frukost, om ni undrar varför jag inte hämtar dem efter jobbet. Måste ju sova oxå.
 
Så idag blev det en promenad inte så mycket mer. Förhoppningsvis kan jag komma iväg och springa imorgon. Känner att det är dags nu, vill komma igång. Springa i skogen, springa på asfalt, springa intervaller, springa långt... Längtar!
Tänkte jag skulle skriva min planering av träning inför veckan här så får ni se lite hur jag tränar. Just nu har jag varit förkyld i två veckor och har inte tränat något men hoppas att jag kan ta mig tillbaka till den formen jag hade innan då jag sprang till och hem från jobbet.
 
Måndag eller tisdag: Kort och lugnt löppass för att komma igång igen,
                                   därefter mage- och ryggträning dvs plankan, sidoplankan, omvänd planka, fällkniven,
                                   ryggresning, pilatesboll, kb sidolyft
Onsdag: Crossfit          Uppvärmning 1000km rodd och hopprep, tänjning av muskler
                                   Marklyft jobba mig upp till en max etta/tvåa
                                   axelstretch och övningar, teknikträning av pullups och t2b
                                   wod:  500m row
                                           15kg OH lunges
                                            situps
                                            boxjump
                                            backextensions
                                            frontsqaut 30kg      
                                            k2e                                 50av varje
Fredag: En wod och löpning
                                           
Testar igen då...
 
Idag (söndag) var Anders och jag i boxen för en träff med medlemmar som är intresserade av att tävla i år eller nästa år. Jag kan tänka mig att tävla nästa år för just nu är det inte aktuellt. Jag har inte haft ont i min axel på cirka en månad och nu ska jag sakta men säkert börja träna axlar igen. Det ska bli skoj men det är svårt att inte gå på det för fort och hårt för jag vill så mycket. Tur att man jobbar en del så att man inte kan träna för mycket. Dessutom tar ju min familj tid oxå, kan ju inte åka ifrån dem stup ikvarten. Vill ju umgås med dem oxå.
                                                  
 
 
Men att tävla är ju inte aktuellt kanske först om ett år eller så. Fasiken kan ju inte ens göra en pullup just nu. I  november gjorde jag en och nästan två men sen fick jag lägga ner det då axeln gjorde alltför ont.
                                              
Om ni undrar! Detta är inte jag.. Jag är inte så krallig... Inte riktigt men nästan.. eller inte alls... Ville bara visa vad en pullup är. Så återigen, detta är inte jag.
 
I början av veckan visade sig solen i skövde och jag kände mig lycklig, trots förkylningar och hosta. Men resten av veckan har varit rätt grå.. och tråkig. Men då kan man ju ta flyget till varmare breddgrader som min vän Caroline som åker till thailand idag. Nästa år önskar jag göra detsamma i februari så att vi slipper vabbuari. Till kanarieöarna eller nåt.
                                          
kram på er
 
 
skrev ett långt och fint inlägg på bloggen här men det försvann...
Fick en fråga om hur det går med min blogg och ja.. just nu är det väl lite torka. Har inte riktigt haft inspiration eller tid eller lust att skriva. Men i samband med nya mål så kanske det kan få mig att komma igång att skriva igen.
 
Mitt närmaste mål är att för första gången springa Göteborgsvarvet i maj. Första gången att springa just det loppet men andra gången att springa ett halvmarathon. Mitt första var som bekant i Stockholm. det var både en väldigt rolig och tråkig upplevelse. Det var en väldigt fint bana och helt fantastiskt väder. Det var i september 2012. De tråkiga med det var att jag drog på mig ett löparknä som resten av året och delar av 2013 tog bort det roliga i löpningen. Jag tror jag hitta hur många som helst olika stretchövningar för löparknä som jag körde, jag testade allt. Jag köpte en foamroller som jag rullar på med smärta i låren. Status idag är bra och inga känningar av löparknät men jag stretchar fortfarande och rullar på foamrollern i förebyggande syfte.
 
2013 började jag också med crossfit, som är en helt fantastisk träningsform men som jag fått ta en paus ifrån, eller lugnare med, pga en axelskada. 2013 hann jag även med att rehabilitera ett hopparknä och en vadbristning och hälsenebekymmer.
 
Målet med 2014 är bla att ta hand om min kropp och balansera med rehabiliterande övningar som gör att jag ej skadar mig.
 
Och att springa Gbg med hedern i behåll, gärna under 2h.
Och att cykla halvvättern under 6h (kanske tom 5h)
Och testa på ett triathlonlopp (Broddetorps)
Och kanske springa tjejmilen eller lidingöloppet beroende på form och i mån av tid.
Och ev springa Stockholm halvmarathon tillsammans med Anders.
Och bli bättre i crossfit..
 
Bland annat!! Hihi!
 
Lets start!