Ett crossfitpass dagen till ära som gick både bra och superdåligt.
Dagens wod bestod av:
5min amrap av 6burpee-boxjump och 8situps.
Vila 1min. 
Och sen återigen 5min amrap av:
6t2b och 20mountainclimbers.
Det som var bra var de första fem minutrarna som kändes skitbra, jag kände mig stark och orkade hålla ett bra tempo. Det som var skitdåligt var de andra fem minutrarna. Jag tappade helt tekniken i t2b och dig på mountainclimbers, faan rent ut sagt. Skitdåligt!!!
crossfit,
Dagens långpass. 12km i ett underbart väder!
Det blev en kort löptur i onsdags för att testa hur vaden kändes. Fick ont i den efter långpasset i lördags men nu känns den ok igen. Löppasset bestod av att springa så långt jag orkade på 12min. Tog inte i så att jag storknade men kom ändå längre än vad jag trodde. Skoj! Denna veckan har jag avsiktligt tagit det lite lugnare med löpningen (endast 2planerade pass) just för att låta kroppen komma ikapp och inte dra på mig en massa skador. Nu är det mindre än en månad kvar till första löptävlingen som heter BillingenXtrail som är ett millopp i jobbig terräng som avslutas med att springa uppför billingebacken ;-)
 
  Och sen kommer vårruset den 13:e maj som jag åker tillsammans med arbetskamrater till Vänersborg och springer. Ska bli skoj. Tidigare har vi åkt till Jönköping och den banan har man nu tröttnat på. Vårruset är bara 5km.
 
Och sen kommer Gbgvarvet den 17:e maj! Kommer bli spännande och jag hoppas verkligen att min kropp kommer fixa att springa på asfalt sålångt utan att jag drar på mig mitt löprknä igen. Jag tränar mycket ben för att stärka upp musklerna runtomkring knät och stretchar en del. Efter varvet är det ingen inplanerat förrän slutet av augusti.
 
Idag fick det bli styrka och crossfit i boxen. Först marklyft, pullups och k2e. Sedan dagens wod som ni kan läsa på Crossfitskovdes hemsida: 10deadlift, 8 puschups, 10 latheraljumps, 8situps. Amrap 10min och jag hann precis med 7varv.
 
Och kvällsmaten bestod utav rester, det blev en bit omelett och spenatsoppa MUMMA!!
 
 
 
 
billingenxtrail, crossfit, gbgvarvet, löpning, vårruset,
Det blev som rubriken säger crossfitpass idag. Passet började med genomgång av hur man gör en korrekt pushup (=armhävning) och hur man kan variera i olika tempon. Bra att tänka på att spänna sin core och hålla en rak linje i kroppen, inget fusk. Jag har tappat så mycket styrka i överkroppen under vintern men nu har jag sakta börjat styrketräna armar igen men det r sååå många övningar inom cf som är för tunga för mig än och som jag måste skala. Woden bestod idag utav: 
7 pullups, 10 latheralhiplift, 13 k2e och 16walking lunges.
På pullupsen måste jag skala massor för att min axel inte ska protestera och de andra övningarna är ok. Gick rätt bra. Ingen flåswod utan mer styrka och teknik fa på pullups och k2e. Hann med 4varv och 7k2e.
crossfit, k2e, pullups, styrka,
Det kändes jättebra idag på långpasset. Benen var lite sega på morgonen efter benpasset igår men inte så farligt. Mina långpass springer jag alltid med några gåpauser. Det har jag gjort pga mitt löparknä för att kunna öka längden på passen successivt utan att knät ska protestera. Till att börja med sprang jag endast 2min och gick 1min, nu idag har jag kommit upp i 12min och 2minuters gåvila. På långpassen springer jag i en jättelugn takt där jag skulle kunna prata med någon om jag hade haft ngn bredvid mig. Benen kändes pigga och flåset bra. Och med de nya skorna på fötterna kändes det som om jag skulle kunna flyga fram. Och det kändes ingeti knät, eller några hälsenor eller rygg eller någon annanstans. JIPPI! Snälla kroppen, låt det fortsätta så, tack!
 
Det blåste kallt men inne i skogen kändes bara vinden ibland. Men det var ingen värme i luften idag. Så nu var alla löppass gjorda för denna veckan! Nu är det bara bonus om jag hinner med ngt pass imorgon!
 
långpass, löpning,
Mitt långpass (i mina mått mätt) gick skitbra idag!!! Så jäkla underbar känsla i min kropp nu! De nyinköpta skorna fick mig att flyga fram i löpspåret <3. Kärlek direkt!
löpning,
Ligger efter med att rapportera om min träning. I måndags skrev jag om mina intervaller 5*5minuter, och tisdagen bjöd på crossfitpass. Sen sprang jag på onsdagkvällen ett snabbdistanspass, som innebar 4km i ett högre tempo. Och det löppasset gick ganska bra faktiskt också trots regn och blåst. Det end som hindrade mig lite var att jag hade ont i benhinnorna efter passet i måndags och efter löppasset fick jag smörja med Voltaren för att det skulle kännas ok, och rullade med foamrollern (ajaj).

Och igår, fredag, passade jag på att köra styrketräning på boxen. Det blev uppvärmning på rodden, hopprepsträning med DU (dubbelunders), som går skit ifall ni vill veta. Och därefter backsquat + knäböjshopp 3*10, frontsquat + utfallshopp 3*10, därefter lite pullups träning. Jga har inte tränat på pullups på väldigt länge pga min axel men nu testade jag lite med grönt gummiband och kände mig väldiiigt svag... Har tappat mycket styrka i överkroppen men nu verkar det fungera med lite lätt styrkaträning igen utan att axeln protesterar. Men jag måste ta det lugnt och inte gå för fort framåt.
 
Efter pullupsen körde jag en egenkomponerad wod:
500m row
25 backextensions
25 OH lunges (teknikstången)
25 k2e                                                 =7:39min
 
Efter rodden när jag hade hoppat upp och börjat göra backextensions fick jag så sjukt mycket mjölksyra att jag först bara kunde köra 10 i rad sen bara 2, 2, 2 och tillslut bara 1, 1, ... Helt sjukt jobbigt blev det. OHlunges gick bra och knees to elbow gick hyfsat bra. Där fixar jag att kippa och då underlättar det lite och går snabbare. Men tiden går att förbättra.
 
Idag, lördag, är tanken att jag ska springa långdistans i mina nya skor! Berättar senare hur det gick!
Igår blev det ett crossfitpass på kvällen. Jag får fortfarande tänka mig för när det gäller axelövningar. Den tycker inte om att göra många repititioner i högt tempo och flera varv. Så det gäller att skala om det är ngn axelövning med och att ta det lugnt med just den övningen.
 
Igår såg passet ut såhär:
6 t2b (toes to bar, du hänger i en stång och ska få upp tårna till stången)
7 puchups (armhävningar)
8 reversed back extensions (du ligger med magen på en låda med benen utanför och sträcker på dem)
9 boxjumps (du hoppar/kliver upp på en låda)
 
Med amrap 12min (amrap = as many rounds as possible)
 
Här var det armhävningarna som min axel inte tycker om och som det gäller att vara försiktig med, så den skalade jag genom att göra dem på boxlådan. Sen är ju t2b en svår och tung övning för magen. Första varvet kanske jag klarar alla 6 men sen går det sisådär..
12minuter kändes som ganska länge men de gick förvånansvärt fort. Jag räknade aldrig varven men det blev en hel del.
 
Och efter passet körda jag lite själv med marklyft, magträning, OH squat (så gott det går) och sen var jag färdig för att åka hem och duscha!
 
crossfit, marklyft, styrketräning,
Förra veckan blev det ingen träning alls eftersom jag åkte på ngt magvirus som gjorde att jag kände mig illamåendes, orkeslös och trött, om det var den dåliga makrillen vet jag ej men nu är jag bättre. Och äntligen igår kände jag mig bättre och sugen på att springa. Jag hade inga större förväntningar utan tänkte att benen nog skulle vara tunga och ingen fart och kraft skulle finnas i dem. Jag bestämde mig för att ge mig på 5*5minuters intervaller. Tidigare har jag kört 4*4min intervaller men aldrig detta upplägget. Funderade ut en slinga jag skulle springa som kändes lagom lång. Svårt ibland och veta hur långt man kommer på intervallerna, så det gäller att ta till rundan så att man får en uppvärmning på ngn km och nedvarvning. Frukosten var intagen för ngn timme sedan och jag laddade med en kopp kaffe innan jag begav mig ut i det blåsiga vårvädret. Jag hade klätt på mig som vanligt med långärmat, vindväst och löparjacka. På benen hade jag löpartajts och som jag sett en del grabbar ha, ett par shorts över. Det tog jag för jag brukar bli kall om rumpa och framsida lår så för att testa om det hjälpte tog jag shorts över.
 
Uppvärmningskilometern kändes ok. Jag fick stoppa mig själv lite så benen inte sprang för fort iväg. Tänkte på intervallerna och kände att de skulle bli jobbiga. 5minuter är länge.. Och så tänkte jag som jag ofta gör, att jag skulle starta lugnt och känna på benen och kroppen kändes innan jag la upp strategin för resten av intervallerna. Och så tänkte jag att om jag inte orkar 5st intervaller så kunde jag istället köra 4. Såhär gör jag nästan alltid, drar ner målbilden och tillåter mig vara "sämre" för att jag ska känna att jag nått målet, istället för att sätta målet högt och sen bli knäckt när jag inte når det. Detta funkar bäst för mig och min självkänsla, för att jag ska känna mig nöjd. Hatar när jag sätter höga mål och inte mål dem, då kan jag vara grinig och sur över det länge.
 
Men idag kändes benen pigga. Jag började springa intervallerna och det kändes bra, riktigt bra faktiskt. Jag kom in på tredje intervallen och avslutade den med väldigt gott mod och kände att detta fixade jag. Stark i benen och flåset var ok. Fast när det kommer någon liten backa så blir det riktigt tungt direkt. För backträning har jag inte kört ngt alls men det kommer det också. Fjärde intervallen avlöpte fint också och med ett glatt humör gav jag på mig den 5:e och sista. Tryckte på riktigt ordentligt den sista minuten och plötsligt var det över!! Med lagom sträcka hem för att gå en bit och sen jogga den sista biten hem. Härligt! Och vilken underbar känsla det är när man lyckas med det passet som man tänkte från början och att det kändes bra, trots sjukdom i en vecka och noll träning. Kanske var bra med vila!
   
                     
 
Förra veckan blev det ingen träning alls för att min mage krånglade med mig. Nu igår kändes det mycket bättre och idag hoppas jag att jag kan ge mig ut på ett löppass. Men först sova efter mitt nattpass på jobbet och sen träna. Om jag orkar får det bli intervaller, annars ett distanspass.
Förra helgen skulle jag vila fötterna och tog en cykeltur istället för långpasset och sen blev det ofrivillig vila ändå i en vecka och nu ångrar jag att jag inte tog långpasset på löpning istället öfr cykeln för att få lite km i benen men jag kunde ju inte veta att det skulle bli vila en vecka framåt.
 
Nu tar vi nya tag denna veckan och jag hoppas på att hinna med mycket träning i form av tre löppass, ett cykelpass och ev några crossfitpass. Till helgen har vi både kalas inplanerat och en frisörtid för mig.
 
Jag fyllde år i helgen som var och då bjöd min dotter på spabehandling i form av ansiktsmask med gurka och nagellack <3
Underbart!
 
har inte tränat alls denna veckan eftersom min mage fortfarande är risig efter förra söndagens dåliga makrill i tomatsås..
Igår var det vilodag inplanerat men så var jag så sugen på att göra några axel och armövningar och som uppvärmning blev det hopp på studsmattan tillsammans med Charlie. Därefter blev det lite enbenshopp, indianhopp och långa hopp som jag inte riktigt vet vad de egentligen heter. För att träna upp spänsten och styrkan i vristerna. Tränade även lite hopprep och du (=dubbel unders). Suger på det men ska bli riktigt jävla grym på det har jag bestämt.
 
 
Sen blev det blandat med arm- och axelövningar och mage- och ryggövningar. Behöver bli stark i bålen så jag orkar göra t2b (toes to bar) och kunna cykla längre turer utan att få ont i ländryggen. Det blev ett helt ok pass. Jag behöver göra dessa pass också någon gång i veckan med lite hopp och mage/ryggträning. Det är viktigt!
 
Idag skulle jag ha sprungit 15*1minutsintervaller men jag har haft magknip sedan igårkväll, troligen pga en dålig makrillburk som jag åt till lunch igår. Tittade inte så noga på datumet utan tog den bara på en macka. Tur jag inte blev sämre än så, men eftersom jag knappt ätit något idag så vågar jag inte bege mig ut på en löptur med intervaller. Då får löpningen vänta till på fredag. Lite tråkigt men så blir det ibland.
 
Ha det gott därute!
armar, axlar, core, hopp, löpning, mage, rygg, styrketräning,
Istället för ett långt löppass idag så valde jag att vila mina vrister och mätte upp en sträcka med cykeln istället. Jag hade kollat upp på kartan hur jag skulle cykla och hade ganska bra koll på det men ändå missade jag en avfart och kom för långt bort. Jag hade tänkt cykla på lite skogsstig istället blev det endast asfalt. Men jösses vilken motvind moder natur bjöd på idag. En del stunder kändes det som om jag stod still men jag tog mig igenom rundan men de var nog de långsammaste 3milen jag någonsin cyklat. Fick massor av sol på mig idag, underbart! 

cykling blås vind sol mtb,
Idag kändes det som om våren är påväg. Och idag hade jag planerat in intervaller. Jag är en frusen person så även fast det var 7grader ute så klädde jag på mig långärmad, vindväst, en löparjacka och långa löparbyxor. En annan person hade kanske ratat vindvästen ;-)
Det blev först lite uppvärmning, kände av mina svaga vrister. Har blivit lite mycket löpning nu när jag äntligen blivit frisk och jag har inte tränat mina vrister och då protesterar de. Men med lite indianhopp, enbenshopp mm så kändes de ok. Intervallerna bestod utav 3*120sek, 3*90sek, 3*60sek och 3*30sek. Skönt att srping när man vet att intervallerna blir kortare och kortare. Vid de tre första intervallerna kom mjölksyran krypandes. Jag tränade crossfit igår med squat och lunges så det sög i benen idag men ju kortare intervallerna blev desto fräshare kände jag mig i benen och det kändes riktigt bra.
 
Solen kikade till och med fram idag en kort stund men än värmer den inte. Och vindarna visade sin styrka så vi var inte ute sålänge.
 
Tror jag kanske ska vila benen i helgen och ta ett cykelpass istället för långpass. Nu är det ju torrt ute fast gruset är kvar så det blir inte racercykeln.
intervaller, löpning, sol,
Idag tänkte jag innan löpningen att löppasset skulle springas i ett lite högre tempo och utmana mig själv. Hela vintern har jag sprungit i ett långsamt tempo, mer för att bara hålla muskler och leder i form än att förbättra tid. Och för att hälsenor och knän ska hålla sig friska. Men idag skulle jag hålla ett högre tempo och inte springa så långt, det blev 3km med blodsmak i munnen. Eftersom jag valde en runda som ligger runt där jag bor så blev det en backig runda och de två värsta backarna är i början av rundan. Så efter inte ens en km flåsade jag som en brunstig älg ;-) men i mål kom jag och tid finns att plocka på den rundan men idag känner jag mig nöjd!
löpning,