Igår var det soligt och fint och jag bara längtade efter att ge mig ut och träna. Idag har det regnat precis hela dagen och jag som hade planerat att springa... Men sen bestämde jag mig. Fasiken, man kan inte alltid träna ute när det är fint väder, eller hur! Så jag klädde på mig och bestämde mig för att försöka hålla ett hyfsat bra tempo (bra tempo för att inte ha tränat på ett tag) och att inte messpringa i uppförsbackarna utan att köra på och det gjorde jag. Försökte lyfta benen och huvudet när jag sprang i uppförsbackarna och ta i. Det regnade inte så mycket som jag trodde utan duggade endast lite lätt. Så det blev inte så hardcore som jag trodde från början.

Efter 2km stannade jag och körde 15armhävningar, plankan i ca45sek och 15dips *2 och sen sprang jag hem de sista 1,5km. Kände mig som typ en militär när jag låg i gruset och gräset och körde styrka. Hade bara behövt ngn som stod och skrev över mig ;-) Och hemma körde jag lite rörlighet och några styrkeövningar. Kändes bra även fast det ibland pep i bröstet efter luft i uppförsbackarna, jag känner mig NÖJD! Får se hur jag känner mig imorgon!

Bra start och förhoppningsvis kan jag fortsätta nu med träningen utan att bli sjuk!
Japp, idag känns halsen bättre men jag vågar knappt chansa nu! Ikväll blir det att åka upp till rangen och slå lite golfbollar. OM kroppen känns ok imorgon funderar jag på att springa en 2,5kms runda när Alicia springer proppen! Torsdag blir det Spa, fredag röj i trädgården och grillning på kvällen!! Lördag ska vi åka till Alingsås och bo på hotell, en alla hjärtans dag present från mig. Söndag blir det första golfmatchen i Sla-ligan. Får se om jag hinner med ngn liten träning däremellan!!

Men nu käns det som om kroppen är riktigt sugen på att träna!!

Har känt av halsontet inatt. VARFÖR FÖRSVINNER DET INTE? Ända sen Teneriffa-resan har jag haft halsont från och till och inte kommit igång med träningen. Jag har druckit kannor med te och honung, druckit ingefärste, köpt halspastiller på Apoteket mot halsont, ätit euchinagard tabletter... Vad finns det mer man kan göra?? R så jävla trött på det här nu! Tips mottages!!!

Nu har halsontet försvunnit och jag vill träna!!! Har äntligen skrivit in mig på mitt nya gym Livingroom och jag känner mig laddad, skoj!! De har en del nya pass (nytt för mig) som jag vill testa. Bla Easyline, en sorts cirkelträning. Cfit som påminner om crossfit. Activio, spinning med pulsklocka. Kettlebells och pilates! Ska bli spännande! Tyvärr ska jag jobba hela helgen så vi får se när första passet blir, men cykling till jobbet blir det isllafall! Vad hittar ni på i helgen?

Sträv i halsen IGEN vafaaaan!!! Bryt ut förkylning och försvinn sen...

Varit ute och cyklat i full hagelstorm, det var tufft ett tag men tänkte att kan Emma springa i snökaos, så kan jag cykla!! Inte alltid vädret är med en och man kan ju inte alltid träna när vädret är bra för då kommer man aldrig iväg. Vädret blev bättre efter ett tag. 2mil blev det på runt 1h, cyklade typ runt stan och eftersom jag cyklade inne i stan går det inte att hålla så hög fart för att man måste ta hänsyn till annan trafik. Skönt att komma iväg ialla fall!!
Var ute och sprang igår och oj vad tungt det var.. Har inte tränat på över en vecka eftersom jag känt mig sträv i halsen och väldigt trött men nu kör vi igen och ojoj, det var tunga ben på rundan som belv totalt 3,5km.

Just nu känns 5km som väldigt långt men det är ju iallafall en månad dit! Idag hoppas jag att det kan bli en cykeltur ikväll. Det har varit väldigt konstigt väder den sista tiden. Idag kom det snö tidigt på morgonen och det är kallt fast solen skiner. Bara det inte regnar och blåser så får det vara kallt för mig. Det är ju bara att klä på sig ordentligt med kläder.

Efter ha haft ett riktigt bra flyt med sockersvvänjningen så är jag åter på ruta ett.. Efter vår semesterresa utomlands kom påsk... Och med påsken kom godiset och jag föll. Åh, så gott det var/är!! Jag kände ju att jag mådde bra och hade kontroll innan men att unna sig liite grann funkar inte för då plötsligt öser jag i mig och jag har inget stopp.. Lämna godis?? Nej, nej, allt måste ätas upp. Varför blir det så? Triggar jag igång sockersuget när jag unnar mig lite?? Sen kommer man till jobbet och den ena med den andra har bakat goda kakor, tårtor mm. Inte svårt att falla för frestelsen då..

MEN nu ska jag ge mig på det igen. Vill orka stå emot sockret och må bra! Vet att det kommer bli några jobbiga dagar innan det känns bättre. Och idag ska jag träna! Springa!!


Denna tjejen kanske ni känner igen?


Vet inte vem detta är men snygg kropp har hon iallafall.


Vet inte vem detta är heller...


Denna är min favoritbild, hon ser vältränad och sund ut! Tänk om man kunde få se såhär ut!

Glömde jag skriva vilket gym vi ska börja på? Jo, det blir Livingroom i Skövde men jag är lite kluven för det känns som om det är ett gym där man ska vara snygg... Typ sminka sig innan passet, ha snygga träningskläder osv.. Men det kanske bara är inbillning. Det stod mellan Livingroom och gamla Puls, numera Energi! Där tycker jag det är mysigt men lite tråkigt när det är nere i en källare men de har bra öppettider och ett bra utbud på pass! Och båda gymmen har barnpassning.. men nu blir det att testa på Livingroom ett år och sen får vi se...

Om någon vill träna ngt pass med mig så hojta till!!

Den 10:e juni är det dags för Halvvättern som jag ska cykla med min svåger och hans kompis. Så nu börjar det bli dags för att ta tag i cyklingen utomhus... Var ju ute på en runda innan vi åkte till Teneriffa då det var så fint väder men sen har de tju varit snö.. Och min racer ska in på service sen så ska det cyklas. Iår är vårat mål att cykla under 6h. Förra året cyklade vi på 6h och 21minuter och hade tur med vind, väder och draghjälp.
Såhär ser en racercykel ut, min är helgul!

Annars r det vårruset som är närmast, 14:e maj! Förra året var jag höggravid och tog mig knappt runt då jag hela tiden fick stanna pga sammandragningar. Iår är mitt mål att springa mig runt, ingen tidspress bara att orka springa sålångt.

Har hamnat lite i en svacka med träningen just nu eftersom jag känt mig sträv i halsen och väldigt trött... Jag ska komma igång igen förhoppningsvis! Kan behöva lite motivation men var hittar man den någonstans?? Under soffan... Med snygga människor i vältränade kroppar?


eller


NEJ, tycker inte sånna kroppar är speciellt snygga. jag har en fin bild i min telefon som jag ska försöka lägga upp här men här kommer en bild två snygga vältränadetjejer:
På fredag ska jag bli medlem på ett nytt gym, för mig nytt. Ska bli lite roligt att testa på nya pass och ett helt nytt ställe.. Hoppas bara jag blir nöjd! Förhoppningsvis får jag med mig mannen dit oxå, de har barnpassning så kanske ibland kan vi träna tillsammans!! Tjoho!
Kan nog inte riktigt få er att förstå vilken skön känsla det är att nu kunna springa 2*10minuter utan att känna värk eller smärta i hälsenan. För någon månad sen sprang jag på löpband och sprang kanske 2-3minuter och kände mig nöjd så det utvecklas framåt och det är UNDERBART!!

Fick en mycket fin födelsedagspresent...

Denna cykeltröjan fast i ROSA!!!! SÅÅÅ snygg och jag känner mig plötsligt mer motiverad till att ge mig ut och cykla och se så snygg ut!!

Oj,jag har en hel del mål eller delmål att uppnå!
• Fullfölja Run4Fun och sen ev hoppa på 6-månadersprogrammet från World of shapes!
• Orka springa 2*10min (klara 2km på 10min)
• Springa 5km, dvs vårruset! (slå mitt personliga rekord)
• Cykla halvvättern på under 6h
• Springa Tjejmilen
• Springa billingehusloppet, 10,5km
• Sen vill jag gå ner i vikt, för att sen bygga på lite mer muskler!
• och om tillfället erbjuds skulle jag vilja genomföra de tester man gör till brandman....

Hm, och sen nästa år är det längre distanser på löpningen som gäller!!

Jag blev peppad av att vara med i fitnessfighten och fick nästan lite panik nu när den är över... Så jag hoppade på en annan grej som heter Run4Fun som kommer från samma människor som håller i Fitnessfitghten..

Run 4 Fun

Kom igång och gör din löpning effektivare!
Vill du komma igång med din löpning, förbättra din löpteknik och ta din löpning till en högre nivå på bara 30 dagar? Då skall du anmäla dig till Run 4 Fun!

Run 4 Fun innebär att du tränar 30 dagar, en timma per dag, med fokus på att återställa kroppens funktion. Genom att Run 4 Fun tar bort dina begränsningar kommer du att utveckla din löpning. Run 4 Fun fokuserar på:

- Funktionell rörlighet som hjälper dig att hålla en god hållning även i farten.
- Förbättrad hållning som hjälper dig till ett effektivare löpsteg.
- Funktionell styrka och muskelbalans som hjälper dig till en bättre kraftproduktion och lägre skaderisk.
- Förbättrad bålstabilitet som hjälper dig till ett stabilare rörelsecentrum.

Run for Fun passar alla!
Run 4 Fun är ett unikt träningskoncept där du tränar funktionell styrka och rörlighet samt kondition. Det passar dig som är nybörjare, motionär som kanske vill springa milen lite snabbare eller för dig som sprungit ett tag och vill utveckla din löpteknik. Med Run 4 Fun får du också ett kostprogram som förbättrar din form och hälsa.

Run 4 Fun kombinerar kondition och helkroppsträning som utvecklas gradvis. Först ligger fokus på att hålla en god hållning i löpningen (rörlighet och core) för att sedan övergå till att förbättra muskelbalansen i kroppen. Genom att blanda in löpning och löpskolning i varje pass tar du med dig din nya hållning och funktion in i löpningen och du blir en bättre löpare. Med Run 4 Fun får du resultat!

Under din träningsperiod får du också praktiska kost- och träningstips via vår blogg, facebook-sida och [email protected]

Pga magsjuka och att vi kom hem i söndags och att det varit lite fullt upp så körde jag mitt första pass idag, och jag sprang 2*10min och det kändes oki!! Målet denna månaden är att komma igång med löpningen, få en bättre teknik och rörlighet, orka mera och klara av att srpinga 5km!

Nu är jag tebaka!! Resan på Teneriffa var jätteskön trots halsont och magsjuka... Vädret oki, servicen underbar, god mat, fint hotell, bra städning! Och allt gick smidigt, trots allt.

Var ute och sprang en kort runda dagen innan jag fick halsont, och när det gick över efter två dagar åkte jag på magsjuka.. Så det belv inte så mycket träning som jag hade tänkt men men...

Idag har jag dock tagit tag i träningen igen, ska berätta mer om det senare..

Resultatet efter att ha varit med i fitnessfighten blev: -3,4kg. Jag vägde mig innan vi åkte iväg till på semestern så det blev ju efter 24dagar. Och på den korta tiden känns det som ett otroligt resultat. Flera cm runt midjan och en mer definerad kropp där tom, hör och häpna, magmuskler dök upp!!! Maten har gått bra, sockerberondet är bättre men det var tungt typ de tio första dagarna... Riktigt tungt...

Så jag är nöjd, faktiskt. Nästan så att jag skulle vilja köra en månad till bara för att jag missade några dagar men istället ska jga nu satsa lite mera på löpning och cykling. Har några mål att nå där!