Körde FFpasset vid lunch och sprang min 2km's runda och kände mig piggare i benen idag än vad jag gjorde igår så jag tänkte: Vafan, idag måste jag spräcka tiden igår och väl hemma visade klockan på 10:22!!! Förbättring med 17sekunder och foten känns oki! Ska snart våga mig på att springa längre sträckor efter vår semester!!

Sen klappade jag ihop i em.. Kunde inte motstå min dotters kex. Mumsade i mig dem, letade i skafferiet efter godis, hittade lite och åt upp det och till sist drack jag en vanilj caffelatte.. Känner att jag börja släppa greppet nu när jag vet att vi åker utomlands på söndag och då kommer jag tillåta mig äta allt faktiskt.. Kanske spolierar allt jag kämpat för nu men det får vara så. Jag vet att jag kan och när vi kommit hem igen ska jag sköta kosten igen och jag tror jag ska hoppa på ett 6månaders-programm för att komma i mitt livs form!!

Underbart skönt väder att springa i idag!! Och snart bara 1månad kvar av min mammaledighet... Skrämmande!

Idag svettades jag mig igenom ett FFpass. Det är ju så att programmet ändras med en övning varje dag så att det blir lite variation. Jag har missat några dagar men eftersom jag skrivit upp varje dags pass så har jag kört så att jag inte missat ett enda pass. jag är på dag 14 även fast det idag är dag21... Jag har egentligen missat 5dagars träning då men eftersom jag skriver ner passen så missar jag inget ändå utan kommer köra alla 30dagar ändå men då kommer vi vara en bit in i april... Fattar du??

Idag sprang jag min 2km-runda och förbättrade tiden IGEN. TYckte benen kändes tunga i början och tänkte, jaja det beror nog på cyklingen igår. Jaha, jag kör i en fart som känns ok. Men efter en stund släppte tungheten i benen och det gick lättare så då körde jag på med ett bra löpsteg och tänkte att nu kör jag så får vi se, och japp tiden förbättrades idag med 14sekunder. Börjar närma mig 10minutersmålet!! Känner mig starkare i kroppen och iallaövningar så nu ska jag öka på vikten och köra tungt.

Vi åker ju till Teneriffa på söndag och jag inser ju att jag troligtvis inte kommer kunna följa kosten men hoppas på att jag kommer kunna köra träningen iallafall, annars får jag ta tag i det när jag kommer hem!

Är bara 4hekto ifrån ett andra delmål och när jag nått det ska jag boka tid för en tatuering!!!!
Idag blev det dubbelpass. Först ett FFpass kring lunchtid. Sen efter middagen avbokade jag spinningen och begav mig ut att cykla på "riktigt" ;-)
Det var 10grader och blåste inte alls mycket. Första milen kände jag mig stark och kunde trycka på med pedalerna. Cyklade på min vanliga cykel och jag saknade att inte siffa "fast" med fötterna, då kan man trycka på bättre. In på andra milen började det kännas i lår och svank att det var första cykelturen för iår...
Totalt 19,3km på 1tim1min vilket är helt ok tempo för att vara första turen och med den cykln. Ska köpa mig en ny cykeldator till min racercykel som visar kadens och flytta över den cykeldatorn som sitter där till min vanliga som jag kommer använda när jag cyklar till jobbet och nu innan de sopargatorna.

Igår kändes det som om en förkylning var på G idag kändes det inget och jag mår bra!!

Blev ingen förkylning? Tränade inte hårt igår utan tog bara en promenad och idag känns det bättre så idag blir det träning, tjoho!! Frågan är bara om jag ska köra spinning ikväll eller FFträning..

Och som ett brev på posten.. Känns som om en förkylning är på G!!!!! Inte så konstigt när båda barnen har/haft förkylning.. Vila? Träning?

Jävla hälsena...

Nu iväg till gymmet! Armbågen värker så inga armövningar tyvärr och hälsenan känns så det får bli crosstrainern! Sen dusch, till stadium, apoteket, hem och äta lunch. Till farmor för kaffe, Stellas lekland, hem äta mat, simskola och ikväll volleyboll!! Glömde jag nåt?? Fullt ös medvetslös!

Har tränat ett härligt pass på gymmet! Kände mig stark på styrkan men svag på crosstrainern! Blir nog ett liknande pass imorgon!!

Härligt att sitta och äta mellis (kvarg och bär) när Alicia har en godisskål och Anders har laddat med en (kanske fler...) Irish Coffe! Eller not... Men suget är svagt och jag känner att jag har styrka att säga nej!! Den 20:e är det återigen vägning och mätning av magen! Hoppas, hoppas jag kommit under mitt andra delmål för då ska jag boka tid för tatuering!!!

Snart iväg till gymmet!

Har försökt gå lite mer promenader i veckan och igår fick jag tyvärr känning av min hälsena när jag var ute och gick! Känna inget idag dock! Ska nog ta mig till gymmet och träna där idag! God helg på er!!

Igår fyllde jag år och min man bjöd ut mig på restaurang och då sket jag faktiskt ialla förbud och åt det jag ville äta och vad GOTT  det var. Det blev en liten toastskagen till förrätt. Anders tog en snackstallrik där det var lite ostar, korvar och vitlöksbröd, jag smakade lite på hans tallrik oxå MUMS! Sen blev det en 250grams ryggbiff oxå riktigt god! Och efterrätt Cremé Brulé! Sen stod magen åt alla håll och jag kände mig nästan illamåendes. Ett litet avbrott som förhoppningsvis ger mig lite nya krafter för andra och sista hälften i FF! Nu kör vi så det ryker!

Nu är barnen lagda och sover. Ikväll utmanade jag mig och sprang 2*2km, förut har jag bara sprungit 1*2km pga min hälsena har jag fått trappa upp långsamt. Kondisen var väl inte den bästa på andra rundan men hälsenan kändes ok faktiskt!!!

Och vad är hemlisen?? Ledsen Emma, du vet ju redan om sen så inget nytt för dig! Jo, jag har efter mycket funderande kommit fram till att jag ska springa.... (trumvirvel).... NY MARATHON!!! 2014!! Med Emma ;)

Detta är stort och en rejäl utmaning eftersom jag ALDRIG sprungit så långt... Som längst har jag ju sprungit kanske strax över 1mil. Därför får det bli 2014 så att jag hinner träna och komma upp i de längderna..

Sen ska jag ev springa (eller krypa...) Tjurruset! Där springer man genom kärr, sjöar, berg mm! Häftigt! Ska ske ett liknande lopp här i Skövde i April men set hinner jag nog inte träna till.. Kanske! Sugen Emma??

Och Halvvättern är vi nu anmälda till i år, min svåger och jag. Tredje gången gillt!

Ochjag hoppas på Tjejmilen oxå, om jag får med mig någon!!

Jo, nyheten!! Vad kan det vara?? Det får vänta lite till för Charlie är grinig...

Har glömt bort att berätta en grej men det gör jag imorgon...

Näh, idag har det varit tungt och därför har jag inte FFtränat utan istället gått 2 promenader och då kändes det att benen var tunga och sega.. Får bli så ibland, att man inte orkar. Är ingen supermänniska. Vår lille kille är förkyld och då brukar han sova riktigt dåligt på nätterna..

Hade sån lust idag att ta mig en unnardag och strunta i alla förbud och köpa godis men jag lyckades klara mig! ;)

Ja, motivationen går upp och ner.. Den gick upp rejält efter i lördags då man fick kvitto på det man gör fungerar. Sen kommer det dagar idag då motivationen sjunker och jag skulle sååå gärna vilja gå till affären och köpa massa godis, choklad och kakor!!! Vad gör man då? När suget är som störst.... För mig funkar det att sätta autopiloten på och försöka ignorera den där rösten som talar. Läsa den texten som jag skrev i början om varför jag vill klara av denna månaden!!

Många säger att deras godissug var värst de första dagarna av FF. Ja, det kanske det var men mitt är inte helt borta. Jag tycker ju att godis, choklad och kakor SMAKAR gott, det är inte bara pga ett sockersug som jag äter det. Till en kopp kaffe är det gott med ett wienerbröd till. På lördagen smakar det gott med godis osv osv... Det är nog inget jag kommer sluta helt med men förhoppningsvis kan jag hålla det på en bra nivå även efter denna månaden.

Träningen som man tränar under FFmånaden ser ut såhär:
10min valfri cardio (jag springer eller cyklar om jag är hemma, annars crosstrainer)
1 styrkeövning
2styrkeövning
3styrkeövning (1,2,3 upprepas)
10min Cardio
4styrkeövning
5styrkeövning
6styrkeövning
(Valfritt att lägga in ytterligare 10min Cardio)
7 styrkeövning
8 styrkeövning
9 styrkeövning

Detta tar ca1h och passar mig perfekt!
Igår när jag tränade sprang jag min 2km's runda. Det var underbart väder, ljummen sommarkväll, hade ett bra löpsteg kunde trycka på, när jag stannnade klockan blev jag lite besviken när jag såg att jag bara sprungit 3sekunder snabbare än förra gången. När jag gick in i dörren såg jag att jag sett fel, jag hade ju sprungit 1min och 3sekunder snabbare!! Vad lycklig jag blev... en stund... för sen kom jag på att näh, det stämde ju inte heller, jag förbättrade tiden med 15sekunder... Hehe, lite smått förvirrad! Men tiden var bättre iallafall och det är jag glad för. Vet inte om jag någonsin kommer kunna springa den sträckan på 10min men det är ju ett mål iallafall. Hade på mig pulsklocka för att se hur pulsen ser ut när jag springer, högsta mätta pulsen var 182... Enligt utträkningar av min maxpuls så ska jag ha en maxpuls på 180... Så det kan ju inte riktigt stämma.

Jag har funderat många gånger på hur kroppen klarar av att träna såhär mycket 30dagar isträck och nu börjar jag ha lite känningar här och där. Självklart måste ju muskler, leder ta stryk om man inte riktigt är van att träna så mycket. Min högra armbåge och musklerna nedanför har börjat ömma och jag kan inte köra armövningarna fullt ut, irriterade. Dessutom har jag idag lite ont på knäts utsida... Får se hur jag klarar av träningen idag!

Idag åkte jag ner till gymmet och tränade FF, annars har jag hittills kört alla pass här hemma! Det är det jag gillar med denna träningen att man inte måste befinna sig på ett gym utan kan träna hemma :).

Blev svettigt idag och jag känner mig nöjd. Det ger en extra skjuss på motivationen när man får och ser resultat av all träning man genomför och maten som jag kämpar med fa hålla mig borta från socker! Helgen har gått bra!

Hoppade volleybollen ikväll och Anders fick åka istället! Behöver vila mina armar och tummar.

Idag r det dag 10 på fitnessfitghten och då ska man, om man vill, väga och mäta sig!! -2,3kg!!!!! Helt sjukt bra! Jag är jättenöjd, det enda är att det bara är ynka 0,1kg kvar för att nå mitt första delmål, vet inte om jag ska strunta i det och ändå belöna mig... Jag skulle få beställa lite nya träningskläder när jag nådde det målet!! Nu blir jag ännu mer motiverad att hålla mig från godsaker! Var på fest igår och dansade en hel del, skakade väl bort en hel del kalorier där:)

Idag ska jag på Spa med systrar och mamma så det får bli en sorts belöning det oxå!! Får se om det hinns med träning ikväll framför Mello!!

Idag blev träningspasset svettigt. Det är en övning som riktigt tar död på mina rumpmuskler, höftlyft med ett ben!! Ikväll blir det mys i soffan framför Biggest Loser ! Hejja Sleyman!!

Har gått promenad och tränat FFpasset! Det är otroligt vilken skillnad det gör att nätterna är bättre!

Igår när jag tränade började med att springa min 2km's runda och förbättrade den tiden med 37sekunder, så nu springer jag den på 11:11min. Mitt mål är att komma så nära 10min som det går och gärna under. Tyvärr kände jag av hälsenan efter löpningen så nu blir det lite vila i några dagar... Får cykla istället!

Idag är det 7:e dagen och jag har kommit på att det nog kommer sluta med katastrof detta med att jag försöker hålla mig från godsaker!! För om 18dagar åker vi till Teneriffa där vi har all inclusive!! Ha, ha!! Får se om jag unnar mig lite grann och hoppas på att jag inte kommer vräka i mig, annars får jag ta tag i det när vi kommer hem igen!

Tack för tipset Emma, jag ska kolla efter tabletten nästa gång jag handlar! Kanske kan det hjälpa mig lite!

Snart blir det promenad med en sovandes (förhoppningsvis) Charlie i vagnen i det underbara soliga men dock kalla vädret!

Igår när jag hade sötsug på besök från helvetet!!! så börjar jag ifrågasätta varför jag utsätter mig för det här?? Godis är ju gott! Varför sluta med det? Kakor är gott! Allt är gott!!!! Men det är just därför jag behöver sluta nu ett tag för att komma bort från suget, få distans till det och för att gå ner de där sista kilona!! Jag vill ju det så jag får kämpa mot suget.. Tog lite torkade jordgubbar, mums!

Imorse ville jag väga mig för att få reda på om mitt slit gett något och visst, det var minus på vågen! Det hjälpte motivationen lite men suget efter choklad, godis och kakor finns där fortfarande... Kämpa, kämpa!!!!

Åååååååh, vad jag är sugen på något gott!!! Något sött!!! Gaaaaaah!!!!!

Känner mig lite seg idag. Har lite ont i ena tummen, måste fått en smäll på den igår! Farlig sport, volleyboll! Ska FFträna på Anders lunch!

Dag4 är snart slut och det helt otroliga är att jag inte smakat en enda godis, kaka eller onyttighet!!! Om jag klarade av denna första helg kanske jag klarar av nästa helg oxå!!! Hoppas!

Kram på er och inlägget från imorse... Jag var liiiite trött ;)

Kört volleyboll och det gör ont både här och där! Men skoj!!

Sitter på bussen påväg till jobbet!

Hann med att FFträna igår. Får en nästan mediativ känsla när jag styrketränar för det är fokus på att andas in och ut! Gillar träningen fa för att det är bra övningar och man behöver inte gå till gymmet utan kan träna hemma. Har man inga hantlar kan ett par flaskor duga! Benövningarna gör jag endast med ett moppskaft och det känns ändå i musklerna, tro mig! Löpningen var underbar oxå pga det härliga vädret! Solsken, blå himmel och ingen vind!!

Cyklade oxå till jobbet (9km) men det räknar jag som vardagsmotion, inte träning.

Idag kommer jag inte hinna träna tror jag, men ska försöka hinna köra styrketräningen iallafall! Sen är det volleyboll ikväll :)

Kram på er

Andra dagen i mars och ja, hittills går det bra utan sötsaker! Var och fikade idag men köpte bara kaffe och det kändes bra.

Tränade igår. Sprang i 12minuter, styrketränade (3övningar)*2, sen cyklade jag i 10minuter och sen ytterligare (6styrkeövningar)*2. Tog cirka 1h. Meningen är att man ska springa 2km på 10minuter så jag har mätt ut en 2kms runda och ska springa den och ju snabbare jag blir desto närmre kommer jag målet på 10minuter (hoppas jag)! Man får ett givet styrkeprogram med övningar och man ska köra 15repetioner och om det är plankan ska man stå 45sek eller längre, beroende på vad man orkar!

Det gick bra faktiskt att springa 10minuter och det gjorde inte ont i foten under tiden jag sprang dock lite stelt på kvällen och lite idag men ändå ok, sååååå himla glad för det!! Vill kunna springa och om jag klarar av 10minuter så känns det ju jättebra!!

Får se om jag hinner med att träna varje dag i 30dagar. I helgen jobbar jag och då får det bli cykling till jobbet istället och på söndag blir det volleyboll!