Blev ett benpass på gymmet idag! Härligt att man känner att man blivit starkare sen första gången jag körde passet! Kan höja på vikterna ordentligt och nästa gång ännu mer för då ska jag köra färre repetitioner, ca8-10! Sofia hängde på och jag tror hon tyckte det var skoj! Hon skriver oxå blogg och har gjort en helt otrolig viktresa som ni kan läsa om här www.sofran.blogg.se

Resten av veckan bjuds det på Box, Löpning, Activio och simning!! Härligt!!

Nu blir det en lugnare vecka med rehabträning och om jag får till det, en lugnare cykelträning på min trainer, promenader och någon löpning.

Fan, skrev ett långt inlägg men det försvann..

Blev oxå ett simpass igår. Det var ganska lugnt till att börja med, tyckte jag. Men som det i slutet 8*50 med starter och vändningar... Hm, gick inget vidare. Tappade glasögonen hela tiden. Och blev trött efter vändningen, vilken jag dessutom inte fick till alla gånger.. Men skoj ich en härlig trött känsla i kroppen efteråt.

Idag har jag redan hunnit med att köra ett benpass på gymmet:
*marklyft
*squat
*utfall
*vader
*benspark framåt
*benspark bakåt
*benmaskin ja (kommer inte på vad den heter, men man sitte ri den och pressar benen utåt)
*benmaskin nej
Avslutade det hela med att köra 2*hoppa upp på hög bänk, 2*ufallshopp, 2*knäböj med upphopp.
 
Förra gången jag körde detta passet fick jag sån fruktansvärd träningsvärk att jag höll på att gå under men idag känns det redan mer ok.
 
Jag hoppas denna veckan kommer bli en bra träningsvecka. Ikväll blir det simträning igen. Tisdag= spinning eller box, Onsdag-hemmaträning, Torsdag= spinning eller box beroende på vad det blev på tisdagen och fredag=hemmaträning (typ kort löptur och cykla på min cykel inomhus).
 
Nästa vecka kommer jag ta en lugn vecka, en återhämtningsvecka med yoga och promenader och något lugnare cykelpass.
 
Nu ska jag goggla på vardagsmat och försöka hitta något bra för denna veckan! Har ni några tips på enkla, snabba middagar så släng in vettja!
Varför tränar jag?
 
Det är mycket debatter om smala är mer friska än rundare människor. En smal människa som inte tränar eller en rund människa som tränar?! Eller en vältränad smal tjej som har muskler?
 
Kan vi alla bara inte få se ut som vi vill och inte ha denna kroppshets? Jag blir rädd när jag tänker på vilken värld mina barn ska växa upp i.
 
Jag tränar för att jag vill må bra. Jag känner att jag blir mer uthållig, lyckligare och lugnare i mitt sinne när jag tränar. Jag får mer tålamod till vardagen och stressar inte upp mig lika fort över småsaker, vilket kan vara väldigt bra när man har småbarn. Sen tycker jag det är skoj att träna och se förbättringar i styrka och uthållighet och förändringar i min kropp. Jag tycker om att springa en sträcka och sen springa samma sträcka några veckor senare för att se om jag tränat rätt och kan springa den sträckan snabbare. Eller orka lyfta tyngre på gymmet. Eller orka mer på ett gruppas såsom box eller dylikt. Det är nog det som motiverar mig till att fortsätta träna, att jag vill bli snabbare, starkare. Slå mina egna personliga rekord. Jag är inte snabb eller stark om jag jämför med mig med andra och då blir det inte roligt utan jag fokuserar bara på mina egna rekord och försöker slå dem. I år har jag sprungit mitt snabbaste 5km-lopp i september men jag har inte än nått mitt mål att springa under 25min, vilket jag hoppas att jag ska klara av under 2013.
 
Tyvärr har löpningen fått stå åt sidan nu ett tag eftersom min hälsena gjort ont men nu börjar det kännas bättre. Jag kör vadövningar för att bli starkare i vaden, samt massera vaden. Har läst på många ställen att det kan vara en orsak till problem med hälsenorna, att man är svag i vadmuskelaturen. Har istället kört många gruppass på gymmet där en favorit är box.
 
I torsdags på gymmet körde jag Activio, vilket är spinning med pulsband. Framme hos instruktören har de kört ner en vit tavla där allas puls ses. Eftersom man tryckt in sin maxpuls beräknar de vilken % man ligger på. Och sedan under passet instruerar instruktören om var i zonen man ska lígga! Mycket skoj!

Bara för att jag skrev det jag gjorde igår så vaknade jag med halsont och ont i höften och gick ställa in träningen idag..

Denna veckan harhittills varit en bra träningsvecka. Måndag-gym (ben). Tisdag-box. Onsdag-simning. Torsdag-LRHIIT. Fredag-vila.
Fick grym träningsvärk efter gymmet i måndags, så jag knappt kunde sätta mig eller resa mig upp. Sen lättade det efter simningen.
Nu börjar faktiskt hälsenan oxå kännas bättre. Den ömmar inte lika mycket och är inte lika stel längre. Jag kör övningar för att bli starkare i fot och vader och masserar vader och hoppas på att jag snart kan testa att springa lite, kanske nästa vecka. Förut har jag inte ens kunnat göra några hopp på gruppass på gymmet för att därefter fått ont i hälsenan men nu hoppade jag igår och fick inte ont idag :-)
I början när jag hade ont försökte jag dra ner på löpningen men fortsatte ändå springa men hade ont nästan hela tiden. Nu har jag inte sprungit på kanske tre veckor och bara tränat promenader och denna veckan gymmet! Får göra som förra gången jag hade ont i hälsenorna, trappa upp långsamt och försöka bli snabb på korta distanser! Får bli mitt mål att springa 1km mot nerråt 4min till att börja med! Alltid skoj att ha mål att träna mot.
Men om jag nu ska löpträna på hösten/vintern så funderar jag på hur jag gör med skor? Dubbar? Icebugs? Vad rekommenderar ni? Jag ogillar egentligen att springa när det är halt ute men är så fast i löpningen nu att jag inte vill avstå den ;-) Tips mottages!
Kram på er <3

Jag tror jag hittat motivationen igen! <3