Ja, som rubriken skriver så är jag lycklig över att kroppen gör vad min hjärna och hjärta vill! Springa!! Så idag sprang jag mitt långpass, 7km! Och det är det längsta jag sprungit iår och på väääldigt länge! Tjoho!!

Igår sprang jag vårruset och gjorde det på rekordtid för mig. Vet inte varför detta hände nu.. Vintern har gjort ont och varit jobbig, inte kunnat springa som jag vill. Bara sprungit korta korta sträckor.. Bara till helt nyligen hade jag endast sprungit 3km som längst. Och då hick det INTE fort. Varför blev det så igår då? Laddat med bra mat? Nja, ätit som vanligt inget extra eller mer.. Var det kompressionstightsen som gjorde det? Kanske, benen kändes pigga och fräscha och starka. Kan det vara all intervallträning som gjort mig snabbare? Jo, visst kan det vara det men jag har inte tagit ut mig särdeles på dem. Kan det vara inspirationsveckan i Portugal? Åh, ja! Den gjorde mig harmonisk och gav mig energi och jag vågade testa på nytt! Är det nya träningen med Crossfit? Mycket troligt. Styrka tillsammans med kondition=perfekt!!

Så ja, flera faktorer har nog bidragit! Underbart r det och lovar mycket inför kommande löpsäsongen!

Ibland kan det vara svårt att träna hemma.. Som idag när jag efter mitt löppass skulle försöka på plankan och sidoplankan ;-)

Känns som hundra år sedan nu som jag tränade.. Halsen vill inte riktigt ge sej och orken är borta.. Snart, snart kan jag ge mig ut på en löprunda eller köra styrketräning eller cykla eller.. Ja, det r mycket man vill göra.

Vädret har varit fint iallafall. Vi har försökt vara ute så gott det går med snorigt och hostigt barn!

Kom hem från P med ny energi och skön känsla inför min träning MEN hemma var barnen förkylda och det tog mig en vecka sen kände jag mig sträv i halsen jag med... Förhoppningsvis går även denna förkylning över snabbt så jag kan vara igång och träna igen.

Nere i P satte jag rekord i antal km jag fixar att springa utan att knät känns av!! Tjoho! Jag vill så gärna kunna springa utan begränsningar och springa långt!! Och nu känns det som om det fungerar och jag kan inte beskriva hur lycklig jag känner mig över det! Löpning är en såpass enkel träning som man kan variera i det oändliga. Det r bara att snöra på sug skorna och ge sig ut! Och man bhver inte springa länge för att ta ut sig. Har man ont om tid kan man springa intervaller och få bra träning gjord på ca30min.

Till skillnad mot cyklingen som jag känner kräver mer utrustning, mer specifika kläder och fa mer tid! Med två små barn, hund, hus, jobb, golf mm så får jag just nu prioritera träningen som inte tar för lång tid. Ibland kanske ett pass på cykeln hinns med och då, utan krav, ska jag cykla. Det r bra komplement till löpningen och ger bra kondition. Och man får se fin natur! Kanske passar det någon gång att jag cyklar med klubben men mest tror jag att jag kommer cykla själv för att slippa passa tider.

En annan träningsform jag fann i P är Crossfit! Kanske har ni hört talas om den? Det handlar om burpees, marklyft, chins, wod, armrap osv! Styrketräning och kondition blandat och intensivt! Önskar bara att det fanns en crossfit box i Skövde... Någon som vill starta ett??

Flera har undrat hur en dag såg ut nere i drömlandet Portugal. Såhär kommer en bild. Efter fmpasset skyndade vi oss att äta lunch och hinna sola innan nästa pass kl15 eller 16:30!! Underbart!